Magamról

1990-ben végeztem el az általános orvosi egyetemet. Első munkahelyem a B.-A.-Z. Megyei Kórház I. sz. Pszichiátriai Osztályán volt, ahol 1990 és 2000 között dolgoztam. Ennek az osztálynak a vezetője dr. Túry Ferenc volt, aki magyar és nemzetközi tekintélynek örvend az ún. evészavarok területén. Az ő pszichoterápiás szemlélete határozta meg a szakmai fejlődésem irányát. 1994-ben pszichiátriai szakvizsgát szereztem, családterapeuta is lettem majd 1996-ban pszichoterápiából is szakvizsgáztam.

Gyermekeim születtek, emiatt három évet csak velük foglalkoztam otthon.

2003-tól a Vasútegészségügyi Központ (MÁV Rendelőintézet) Pszichiátriai Szakrendelőjében illetve magánrendelőben dolgozom.

Mivel pszichiáter, pszichoterapeuta és családterapeuta is vagyok, elég széles tárházával rendelkezem a pszichiátriai betegségek, pszichológiai problémák, élethelyzeti nehézségek kezelésében. Ezért a szenvedélybetegség (alkoholizmus, drog függőség, játékszenvedély) kivételével bármilyen lelki problémával vagy pszichés tünettel felkereshetnek, egy-két találkozás után meg tudom mondani, hogy az adott problémában tudok-e segíteni vagy sem. Ha nem, akkor más szakemberhez tudom irányítani a pácienst.

A gyógyszeres kezeléseket fontos és hatékony eszközként használom a munkámban, de csak azokban a helyzetekben, ahol a pszichológiai megközelítés nem elégséges vagy nem hatékony azaz, ha a páciensnek olyan tünetei vannak, melyek a mindennapjait jelentősen befolyásolják vagy munkaképességét csökkentik.

Külön szeretném felhívni a figyelmet egy sajátos pszichológiai módszerre, nevezetesen a családállításra. Ez csoportos formában zajló  pszichoterápia, mely akár drámai változást is hozhat egy adott problémában, vagy megmutathatja annak megoldási irányát. Pácienseimnek Budapestről érkező családállító terapeuta tart kéthavonta ilyen csoportokat. A módszerről bővebben a rendszerakadémia.hu weboldalon lehet tájékozódni vagy Bert Hellinger magyarul is megjelent könyveiből.

A szenvedélybetegségek kezeléséhez nem rendelkezem speciális képzettséggel, amit viszont elengedhetetlennek tartok ezen betegcsoport gyógyításában.